Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți

Parohia Fetești Oraș – Centrul Social „Adormirea Maicii Domnului”

 

În urma raportului de evaluare pentru verificarea îndeplinirii standardelor minime de calitate care stau la baza acreditării, Serviciului Social „Centrul de Consiliere și Sprijin pentru copii și părinți” al parohiei Fetești Oraș i-a fost acordată licența de funcționare.

Săptămânal, cei 12 beneficiari ai Centrului sunt consiliați de către trei consilieri psihologi din cadrul școlilor din Fetești, în regim de voluntariat. Scopul este de a sprijini și asista părinții/potențialii părinți/sau reprezentanții legali ai copilului/copiilor pentru a face față dificultăților psihosociale care afectează relațiile familiale, a preveni separarea minorilor de familia sa și, implicit, a-i sprijini în preîntâmpinarea problemelor apărute în dezvoltarea acestora, precum și  asigurarea serviciilor sociale de sprijin și consiliere atât pentru părinții biologici, părinții adoptivi, reprezentanții legali sau membrii familiei lărgite, cât și pentru copiii aflați în situații de dificultate a dezvoltării acestora ca urmare a unor factori de natură psiho-socială (de exemplu, antecedente familiale, sărăcie, absența unui părinte în creșterea și educarea copilului, fenomenul părăsirii domiciliului de către părinți în scopul lucrului în străinătate, deprivare socio-educativă etc.).

Unul dintre partenerii acestui proiect este Liceul Carol I Fetești. Profesorii și elevii vizitează frecvent Centrul nostru implicându-se în sprijinul beneficiarilor, dobândind ei înșiși competențe în activități de voluntariat și dezvoltându-și responsabilitatea și sensibilitatea față de semenii lor.

        De Moș Nicolae s-au distribuit cadouri pentru cei mici și pachete cu alimente pentru părinții acestora. Manifestări similare au avut loc și la întâmpinarea lui Moș Crăciun.

 

 

Trimis din Mail pentru Windows 10

 

Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...